De kracht van 3D renderen: Snelle product variaties.

3D renderen is een veelzijdig en handig hulpmiddel met vele doeleinden. Een van de krachtige opties die het biedt voor productvisualisaties is de mogelijkheid om snel verschillende productmaterialen en kleurvariaties te verkennen. Dit is een enorme aanwinst in de concept-/ontwerpfase van een product. Of wanneer je de kleurenportfolio van een bestaande product wilt uitbreiden.

Laten we een voorbeeld bekijken. Hieronder zie je een 3D model van een Dainese motorlaars. Het is geladen in een 3D render software en heeft een standaard grijze startmateriaal.

Nu kunnen we snel verschillende materiaalsoorten zoals kunststoffen en leer toewijzen aan het model. Samen met de gewenste kleuren (en in dit geval ook merklogo’s). Door dit te doen kan je snel een geweldige productimpressie genereren. Bijvoorbeeld een productimpressie zoals het onderstaande resultaat:

Dit is al absoluut fantastisch. Het toont de ware kracht van 3D renderen. Maar het wordt nog beter. Want we kunnen de kleureigenschappen van het plastic en het leermaterialen gemakkelijk veranderen om snel kleurvariaties te verkrijgen. Variaties zoals in de onderstaande voorbeelden:

Deze veranderingen worden met enkele muisklikken uitgevoerd en geven een levensecht resultaat. Dus in plaats van een volledig prototype te moeten fabriceren van je product, en duplicaten te moeten maken om materiaal- en kleurvarianten te verkennen, kan je 3D renderen gebruiken om materialen en kleuren eenvoudig digitaal te verkennen. En als je zelfs helemaal gek wilt doen, dan kan dat ook. Want waarom zou je niet een bordeaux lederen variant maken, die met goud en edelstenen bekleed is?:

Ik hoop dat deze post je één van de vele krachten van 3D renderen, en de potentie die het meebrengt voor je concept/-productontwikkeling, heeft duidelijk gemaakt. Als je opmerkingen of vragen hebt, laat het me dan weten in de reacties hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *